top of page
HegesMatopplevelser_matkurs149.jpg
HegesMatopplevelser_logo2015_gul_neg.png

Matkurs

Lei av grillpølser og matpakke hver gang det er utendørsarrangement og tur? Bli med på utematkurs og lær enkle teknikker for å lage smakfulle måltider ute. Ved hjelp av bålplass, steinhelle eller kokegrop og med gode hjelpemidler som turkjele, bålpanner og folie, lærer jeg deg å tilberede god og lokal utemat. Hvis du eller værgudene vil at kurset skal holdes innendørs, gjør vi heller det.

Skal vi være ute, kan vi som en del av kurset i sesong plukke bær og sanke sopp sammen. Andre råvarer hentes så lokalt som mulig fra fjære, hav, elv, skog, vidde og fjell, alt etter sesong. Alle bidrar i matlagingen med ulike oppgaver, og sammen lager vi 3 - 5 matretter, avhengig av årstid og type kurs. Vi avslutter med å nyte alt vi har laget, og selvfølgelig må vi ha bålkaffe og litt søtt. Vi kan også søke om alkoholservering hvis det er ønskelig. Ingen forkunnskaper kreves, men husk gode uteklær. Jeg stiller med fjeler, kniver, forklær og annet utstyr.

Hvis det er ønskelig kan matkurs også holdes innendørs, og gjerne med et tema eller råvarer du selv vil lære mer om. Uansett vil det det resultere i en smakfull, lærerik og inspirerende kveld

Matkurset passer godt for bedrifter, men kan også være en ny og spennende opplevelse for vennegjengen, sangkoret eller storfamilien.

Sted: Utendørs i Nordland, hvor det er en bålplass og kanskje en gapahuk. Eller innendørs, et egnet sted.

Pris: Fra kr. 1200,- pr person 

Antall: Minimum 10 pers. Kan gjennomføres for grupper opp til 50 personer.

Større eller mindre gruppe? Ta kontakt så ser vi hva som er mulig! 

"Hege er gull! Hun er troverdig og brenner for god mat, hun løfter utemåtidet til nye høyder, og er akkurat det vi trenger for å bli bevisst på alt det gode naturen har å by på."

Hege kan mat og har en tilnærming som gjør selv de mest urutinerte til gode kokker.  Hege er "hel ved", kunnskapsrik og med en tilnærming til matlaging som gir deltakerne mestringsfølelse. Hege lar oss oppdage at også vi kan lage gode måltider - kunnskapsrik og med god formidlingsevne. Å skape et hyggelig måltid er Hege god på. Sanker selv og bruker lokale råvarer som gir nærhet til produktene, utfordrer oss til å tenke lokalt. Råvarene er prima, god på rammer og tilnærming, resten går av seg selv. Anbefales!

NNL / Kristin Kristensen

HegesMatopplevelser_matkurs98a_WEB_edited.jpg
bottom of page